ΤΟΥΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ:
Υλικά για το παντεσπάνι:
    250 γρ. Ζάχαρη
    250 γρ. βούτυρο
    4 αυγά
    ξύσμα από 3 λεμόνια (ακέρωτα)
    250 γρ. αλεύρι
    3 κ.γ. μπεικιν παουντερ
    1/2 κ.γλ. αλάτι
    3 κ.γλ. γάλα
    2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση για το παντεσπάνι:
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
2. Στο μπολ του μίξερ τοποθετούμε την ζάχαρη με το βούτυρο και τα χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν (περίπου 5 λεπτά). Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και το ξύσμα από τα λεμόνια.
3. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι  και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα σώμα (προσοχή μην το παραχτυπήσετε). 

Μετά προσθέτουμε το γάλα και τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4. Μοιράζουμε το μείγμα σε 1 ή 2 στρόγγυλα ταψάκια 22 εκ. τα οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

5. Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε για 10 λεπτά σε μία σχάρα και έπειτα τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν τελείως. 
Κόβουμε τα παντεσπάνια στη μέση ώστε να έχουμε3- 4 παντεσπάνια/επίπεδα.
ΚΡΕΜΑ:
    4 κούπες γάλα φρέσκο
    1/3 κούπας ζάχαρη(5 κουταλιές της σούπας)
    1 βανίλια
    4 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
    2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
    λίγο ξύσμα λεμονιού
     1 φυτική σαντιγί
Ζεσταίνουμε γάλα με την ζάχαρη και ρίχνουμε κορν φλαουρ, αλεύρι διαλυμένο σε λίγο γάλα μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε την βανίλια, ξύσμα και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο!

Αφήνουμε να κρυώσει!Και χτυπάμε την σαντιγι με 2κ.σ. αχνη . Την ενσωματώνουμε με την κρέμα
ΣΙΡΟΠΙ:
    1 κούπα ζάχαρη
    1 κούπα νερό
    μισό χυμό λεμονιού
Βράσιμο 3 λεπτά
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:

Σιροπιάζουμε το πρώτο πάτο,ρίχνουμε την κρέμα κλείνουμε με τον άλλο πάτο σιροπιάζουμε!!
Σιροπιάζουμε το πρώτο πάτο,ρίχνουμε την κρέμα κλείνουμε με τον άλλο πάτο σιροπιάζουμε κτλ.
Χτυπάμε 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος,με 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη,και λίγο χρώμα κίτρινο ζαχαροπλαστικής!
Τοποθετούμε πάνω και γύρω!!Αφήνουμε όλο βράδυ στο ψυγείο!
ΤΑΨΙ: 26-28 εκατοστά!


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ