🍋ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ🍋
Μοσχομυριστο, αφρατο, με γλασο.
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
2 κουπες ζαχαρη
1 κουπα σπορελαιο
Χυμο κ ξυσμα απο 1 μετριο λεμονι
1 γιαουρτι με γευση λεμονι (εγω εβαλα Μεβγαλ harmony 1%)
1/2 κουτ γλυκου σοδα
400 γρ φαρινα (αλευρι που φουσκωνει μονο του)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη, προσθετουμε το σπορελαιο, το ξυσμα, το χυμο που εχουμε ανακατεψει με τη σοδα, το γιαουρτι κ τελος το αλευρι.
Ιδανικη ειναι η μακροστενη φορμα. Αλειφουμε κ αλευρωνουμε τη φορμα κ ψηνουμε αντιστασεις στους 180 για 40 λεπτα περιπου...
Για το γλασο ανακατεψα σε μπολ αχνη κ λιγο νερο!!!
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
2 κουπες ζαχαρη
1 κουπα σπορελαιο
Χυμο κ ξυσμα απο 1 μετριο λεμονι
1 γιαουρτι με γευση λεμονι (εγω εβαλα Μεβγαλ harmony 1%)
1/2 κουτ γλυκου σοδα
400 γρ φαρινα (αλευρι που φουσκωνει μονο του)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη, προσθετουμε το σπορελαιο, το ξυσμα, το χυμο που εχουμε ανακατεψει με τη σοδα, το γιαουρτι κ τελος το αλευρι.
Ιδανικη ειναι η μακροστενη φορμα. Αλειφουμε κ αλευρωνουμε τη φορμα κ ψηνουμε αντιστασεις στους 180 για 40 λεπτα περιπου...
Για το γλασο ανακατεψα σε μπολ αχνη κ λιγο νερο!!!