Μπακαλιαροκεφτέδες
ΥΛΙΚΑ:
250γρ φιλέτο μπακαλιάρου
5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
άνηθο
1 μεγάλη πατάτα βραστή
πιπέρι
αλεύρι για το πανάρισμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
λεμόνι για το τέλος
Εκτέλεση
1. Σε ένα μίξερ βάζουμε τις φέτες του ψωμιού, τον άνηθο, το κρεμμυδάκι, την βρασμένη πατάτα και το αλατοπίπερο.
2. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει σφιχτό.
3. Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε το φιλέτο μπακαλιάρου σε πολύ μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο μείγμα.
4. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να πάει το ψάρι σε όλο το μείγμα.
5. Πλάθουμε μεσαίου μεγέθους κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε.
6. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο για 5-7’ μέχρι να ροδίσουν και τα βάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.
7. Ρίχνουμε χυμό μισού λεμονιού στα κεφτεδάκια μπακαλιάρου και τα σερβίρουμε με σκορδαλιά, πουρέ ή πατάτες τηγανιτές!
250γρ φιλέτο μπακαλιάρου
5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
άνηθο
1 μεγάλη πατάτα βραστή
πιπέρι
αλεύρι για το πανάρισμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
λεμόνι για το τέλος
Εκτέλεση
1. Σε ένα μίξερ βάζουμε τις φέτες του ψωμιού, τον άνηθο, το κρεμμυδάκι, την βρασμένη πατάτα και το αλατοπίπερο.
2. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει σφιχτό.
3. Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε το φιλέτο μπακαλιάρου σε πολύ μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο μείγμα.
4. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να πάει το ψάρι σε όλο το μείγμα.
5. Πλάθουμε μεσαίου μεγέθους κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε.
6. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο για 5-7’ μέχρι να ροδίσουν και τα βάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.
7. Ρίχνουμε χυμό μισού λεμονιού στα κεφτεδάκια μπακαλιάρου και τα σερβίρουμε με σκορδαλιά, πουρέ ή πατάτες τηγανιτές!


