🍎Μηλόπιτα με κρέμα🍎
3 κουπες αλευρι γοχ
1 κουπα ηλιελαιο
6 κουταλιες σουπας αχνη ζαχαρη
2 κουτ γλυκου μπεικιν
2 βανιλιες
Ξυσμα πορτοκαλιου
3/4 κουπας χυμο πορτοκαλι
Ολα μαζι τα ζυμωσα σε λεκανη. Εστρωσα σε 30αρα αποσπωμενη φορμα με τα δακτυλα κ τα πλαινα κ φυλαξα λιγο ζυμαρι για τα σχεδιακια απο πανω. Απο πανω εριξα τον πολτο μηλου που ειχε κρυωσει κ απο πανω τη κρεμα.
Τελος εκανα κουπ πατ με το ζυμαρακι που εμμεινε κ εβαλα πανω απο τη κρεμα.
Για τη κρεμα
700ml γαλα
5 κουταλιες σουπας ζαχαρη
5 κουταλιες σουπας ανθος αραβοσιτου (το βραστο)
Κραταμε μιση κουπα απο το γαλα κ ριχνουμε το ανθος κ τη ζαχαρη κ ανακατευουμε. Ζεσταινουμε το γαλα, ριχνουμε το περιεχομενο της κουπας κ ανακατευουμε μεχρι να πηξει η κρεμα. Αφηνουμε.να κρυωσει καλυπτουμε με μεμβρανη
Για τον πολτο μηλου
Σε κατσαρολα κοβουμε κυβακια 6 μηλα,.4 κουταλιες ζαχαρη κ ενα κουταλακι κοφτο κανελλα κ βραζουμε να μαλακωσει. Μετα πολτοποιουμε.
Ψηνω αντιστασεις 180 για 45 λεπτα