Κέικ πορτοκαλι μέσα εξω
Υλικα
2.5 φλυτζ του νες καφέ αλεύρι φαριναπ
1.5 φλυτζ νες καφέ ζαχαρη
4 αβγα
Υγρή βανιλια
250 βούτυρο
Ξύσμα από 1 πορτοκαλι
Και 1 φλυτζ του νες καφέ χυμό πορτοκαλιού
5 με 6 Πορτοκαλια κομμένα σε φέτες και μια φλυτζ ζαχαρη και νερο για να βράσουμε τα πορτοκάλια
Μαρμελάδα πορτοκαλι για μετά το ψησιμο
Εκτελεση
Βράζουμε τα πορτοκάλια που έχουμε κόψει σε ροδέλες. Με 1 φλυτζ ζαχαρη και 1 νερό μέχρι να μαλακωσουν οι ροδέλες να μην είναι λεπτές για να μη λιώσουν τις αφήνουμε να κρυωσουν
Βουτυροαλευρωνουμε τη φόρμα και τοποθετούμε τις ροδέλες πορτοκαλιού και στον πάτο της φόρμας και στα πλαινα
Για το κέικ
Χτυπάμε ζαχαρη με αβγα
Μόλις αφρατεψουν ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο την βανιλια το ξύσμα τον χυμό πορτοκαλιού το αλεύρι στο τέλος το ανακατεύουμε με μαριζ αδειάζουμε προσεχτικά το μείγμα στη φόρμα να μην μετακινηθούν οι ροδέλες ψήνεται στο αέρα στη μεσαία σχάρα στους 170 μέχρι να πάρει χρώμα
Μόλις κρυώσει και το αναποδογυρισουμε αν θέλετε το περνάτε με μαρμελάδα πορτοκαλι να γιαλισει


