Τζιζ κεικ Ροδάκινο
Μετάφραση από Ρουμάνικο σάιτ 😊👩🍳
1dkg=10gr1dl=100gr
Συστατικά για το κέικ διαμέτρου 26 cm
στη βάση:
1 πακέτο μπισκότα βρώμης (20 dkg)
10 dkg λιωμένου βουτύρου(100 gr)
για την κρέμα:
50 dkg τυρί cottage
25 dkg μασκαρπόνε ή τυρί κρέμας
25 dkg γιαουρτι
4 dl σαντιγί παγωμένη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλούδα λεμονιού
2 μεγάλο χυμό λεμονιού
10-15 dkg ζάχαρη άχνη
2,5 dkg σκόνη ζελατίνης
3 κονσέρβες ροδάκινο (3 x 470 g)
Απλώστε στο δίσκο χαρτί ψησίματος. Αλέστε τα μπισκότα βρώμης και τα αναμιγνύετε με το λιωμένο βούτυρο . Απλώστε ομοιόμορφα στη φόρμα. Βάλτε στο ψυγείο.
Στραγγίστε τα ροδάκινα, κόψτε 2 κουτιά σε μικρούς κύβους, αυτό θα μπει στην κρέμα. Το 3ο το κρατάτε για γαρνιτούρα.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος.
Στραγγίστε τα ροδάκινα, κόψτε 2 κουτιά σε μικρούς κύβους, αυτό θα μπει στην κρέμα. Το 3ο το κρατάτε για γαρνιτούρα.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος.
Η σκόνη ζελατίνης αναμιγνύεται με το χυμό λεμονιού σε μικρότερο μπολ και αφήνεται να διογκωθεί.
Στο μπολ του μίξερ , χτυπάτε το τυρί cottage, το μασκαρπόνε, το γιαούρτι, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και τέλος την ενώνετε με την κτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Ζεσταίνετε λιγο χυμό της κονσέρβας και προσθέτετε την ζελατίνη .
Στην συνέχεια ενώνετε τις κρέμες, ανακατέψτε καλά.
Στην συνέχεια ενώνετε τις κρέμες, ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε την ζελατίνη μαζί με τα ψιλοκομμένα ροδάκινα
Απλώστε την κρέμα στη βάση του μπισκότου και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες.
Απλώστε την κρέμα στη βάση του μπισκότου και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες.
(Αλλιώς βουτηξτε σαβουαγιαρ στο σιρόπι της κομπόστας στρωστε σε τάπερ.
Στη συνέχεια, βάζετε την μισή κρέμα..συνεχίζετε με σαβουαγιαρ -κρέμα και το βάζετε να παγώσει.)
Στην συνέχεια φτιάξτε το σιρόπι κομπόστας σε ζελέ..
Στην συνέχεια φτιάξτε το σιρόπι κομπόστας σε ζελέ..
Προσθέστε τα ψιλοκομμένα ροδάκινα και το βάζετε πάνω απ'το γλυκο Κ το αφήνετε να σταθεροποιηθεί.
Με την κρέμα που μου έμεινε γέμισα και μερικά μπολάκια Κ πρόσθεσα Κ το υπόλοιπο ζελέ από πάνω!😊