Καριόκες
Υλικά250 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπαρ σπασμένα
150 γρ μπισκότα τριμμένα (σκόνη)
150 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
100 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. κακάο
3 κ.σ. καρύδα
4 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 400 γρ.
Για την επικάλυψη
250 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. σπορέλαιο
Εκτέλεση
1. Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων. Αφαιρούμε τον αέρα.
4. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα. Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.
5. Το αφήνουμε έως ότου μαλακώσουν τα μπισκότα.
150 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
100 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. κακάο
3 κ.σ. καρύδα
4 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 400 γρ.
Για την επικάλυψη
250 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. σπορέλαιο
Εκτέλεση
1. Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων. Αφαιρούμε τον αέρα.
Τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.
2. Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.
3. Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.
2. Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.
3. Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.
4. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα. Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.
5. Το αφήνουμε έως ότου μαλακώσουν τα μπισκότα.
Αδειάζουμε το μίγμα σε 2 μέρη σε ζελοφάν και πλάθουμε σε 2 μπαστούνια. Παγώνουμε το γλυκό μέχρι να σφίξει.
6. Κόβουμε σε ισόπαχες φέτες τα μπαστούνια.. τα παγώνουμε για μερικά λεπτά.
7. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
8.Βουτάμε τις φέτες στην σοκολάτα και τις αραδιαζουμε σε λαδόκολλα .
9. Διακοσμουμε με καρύδα..τριμμένο καρύδι..λευκή σοκολάτα.


