Χαλβάς αλάδωτος με τριαντάφυλλο
5 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ζάχαρη1 ποτήρι σιμιγδάλι
2 κουταλιές ανθόνερο
λίγη μαστίχα
λίγα αμύγδαλα ασπρισμένα
λίγο τριαντάφυλλο σιρόπι (προαιρερικά)
Μέθοδος Εκτέλεσης
• Βάζουμε το νερό και την ζάχαρη για λίγο στην φωτιά. Μετά βάζουμε το σιμιγδάλι, το ανθόνερο και λίγη μαστίχα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει το μείγμα. (Μαστίχα βάζουμε περίπου 1/4 του κουταλιού εξαρτάται πόσο μυρωδάτη την θέλουμε).
• Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά παίρνουμε μία φόρμα με τρύπα στην μέση και βάζουμε το μισό μείγμα μέσα και στο άλλο μισό βάζουμε λίγο τριαντάφυλλο μέχρι να γίνει ένα ωραίο ροζ χρώμα.
• Το βάζουμε πάνω από το άσπρο μείγμα και το τοποθετούμε στο ψυγείο να πήξει!