Κρουασανάκια μπανόφι

 • 420 γρ. φύλλο σφολιάτας

• 100 γρ. dulce de leche
• 2 μπανάνες
• 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
• 30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• Για τη σύνθεση
• 100 γρ. σαντιγί
• 50 γρ. σάλτσα καραμέλας
• 50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
• Μέθοδος Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
• Απλώνουμε τη σφολιάτα στον πάγκο εργασίας μας και την κόβουμε περιμετρικά ώστε να έχουμε έναν κύκλο 30 εκ.
• Κόβουμε σε 6 τρίγωνα και μοιράζουμε το dulce de leche.
• Μοιράζουμε τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες και απλώνουμε λίγο νερό στην άκρη της σφολιάτας.
• Πιάνουμε τις γωνίες της σφολιάτας από την εξωτερική πλευρά του κύκλου και τυλίγουμε προς το κέντρο για να φτιάξουμε τα κρουασάν.
• Αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
• Αφήνουμε να κρυώσουν και απλώνουμε σαντιγί, σάλτσα καραμέλας και λιωμένη κουβερτούρα.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ