Εκλεράκια
Για την κρέμα
• 40 γρ. κορν φλάορ
• 80 γρ. ζάχαρη
• 4 κρόκοι
• 480 γρ. γάλα
• 1 βανιλίνη
• 15 γρ. βούτυρο
Για τα σου
• 80γρ. βούτυρο
• 10γρ. ζάχαρη
• 1 πρέζα αλάτι
• 100γρ. νερό
• 100γρ. γάλα
• 125γρ. αλεύρι
• 4 αυγά
Για το γλάσο
• 200γρ. κουβερτούρα 52%
• 200γρ. κρέμα γάλακτος
Για γαρνίρισμα
• αμύγδαλο φιλέ
Μέθοδος Εκτέλεσης
• Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κόρν φλάουρ, τους κρόκους, τη ζάχαρη, το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσει το μείγμα μας.
• Προσθέτουμε τη βανιλίνη, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ρίχνουμε 15 γρ. βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
• Σκεπάζουμε την κρέμα μας με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
• Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 80 γρ, βούτυρο, τη ζάχαρη, 1 πρέζα αλάτι, το νερό, το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 125 γρ. αλεύρι, βάζουμε ξανά στη φωτιά και ανακατεύουμε για 1′ λεπτό.
• Αφήνουμε να κρυώσει για 5′ λεπτά, προσθέτουμε 4 αυγά (ένα κάθε φορά) και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα, απλώνουμε με το κορνέ μας κορδόνια από τη ζύμη μας.
• Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για 25′ λεπτά. Αφήνουμε για 30′ λεπτά, μέσα στο φούρνο, να κρυώσουν σιγά σιγά.
• Ανακατεύουμε την κρέμα μας να αφρατέψει,
• ανοίγουμε με το μαχαίρι 3 τρυπούλες, στην πίσω πλευρά των σου και γεμίζουμε με το κορνέ,
• Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, προσθέτουμε την καυτή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει η κουβρτούρα.
• Βουτάμε τα σου, το πάνω μέρος, στη λιωμένη κουβερτούρα, τα στραγγίζουμε, γαρνίρουμε με αμύγδαλο φιλέ και σερβίρουμε.