Lamingtons από τον Άκη



 Για το κέικ


120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 αβγά
100 γρ. γάλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. μαρμελάδα φράουλα
Για τη σάλτσα
80 γρ. κακάο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. νερό, βραστό
20 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα
200 γρ. καρύδα, τριμμένη
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα για να προσθέσουμε το επόμενο.
Αφαιρούμε τον κάδο, προσθέτουμε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύομε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
Βουτυροαλευρώνουμε ένα ταψί 30x40 εκ., στρώνουμε μία λαδόκολλα και βάζουμε μέσα το μείγμα. Απλώνουμε με μία μαρίζ ώστε να καλύψει όλη την επφάνεια του ταψιού.
Ψήνουμε για 20 λεπτά σε υψηλή σχάρα. Αφαιρούμε και αφήνουμε 30 λεπτά να κρυώσει.
Αφαιρούμε το κέικ από το ταψί, το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και αφαιρούμε τη λαδόκολλα.
Απλώνουμε τη μαρμελάδα με ένα πινέλο ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του κέικ.
Κόβουμε με ένα μαχαίρι τις άκρες και στη συνέχεια το κόβουμε στη μέση κατά μήκος της μικρής πλευράς.
Βάζουμε το ένα κομμάτι πάνω από το άλλο με τη μαρμελάδα ανάμεσα και κόβουμε σε 12 κομμάτια.
Στο τέλος θα έχουμε 12 ‘σάντουιτς
Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο, τη ζάχαρη άχνη, το νερό, το βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί το κακάο.

Για τη σύνθεση
Παίρνουμε το ένα κεκάκι και το βουτάμε στο μείγμα με το κακάο.
Στη συνέχεια, το βάζουμε στο μπολ με την καρύδα φροντίζοντας να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα lamingtons και σερβίρουμε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός