Νηστίσιμα σιροπιαστά μηλοπιτάκια🍎

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο σφολιάτα

4 μέτρια μήλα τριμμένα

1 κουταλάκι γλυκού κανέλλα

4 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη

2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη

1 σφηνάκι κονιάκ

ΣΙΡΟΠΙ

1 κούπα ζάχαρη

1/2 κούπας νερό

1 κουταλάκι γλυκού λεμόνι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρολάκι και βράζουμε για 5 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Σε λεκανάκι τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό του τρίφτη.

Βάζουμε σε τηγάνι το βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε τα μήλα, την κανέλα και τη ζάχαρη.

Σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιούν τα μήλα τα υγρά τους.

Τα σβήνουμε με το κονιάκ και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας  

Απλώνουμε το μισό μείγμα του μήλου. 

Χωρίζουμε την σφολιάτα στα δύο και τυλίγουμε σε ρόλο. Κόβουμε τ ρόλο σε κομμάτια κ τα πατάμε λίγο καθώς τα βάζουμε στα φαρμάκια! 

Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και το δεύτερο φύλλο. 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, πιάνουμε ένα ένα από πάνω και τα βουτάμε στο κρύο πια σιρόπι όπως είναι καυτά.

Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν και σερβίρουμε πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη 



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός