Νηστίσιμο Σοκολατογλυκό
Υλικά :
• 150 γρ αλεύρι Γ.ο.χ
• 30 γρ κακαό σκόνη
• 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
• 1/2 κτγ μαγειρική σόδα
• 40 γρ ηλιέλαιο
• 1 κτγ ξύδι
• 170 γρ ζάχαρη
• 240 γρ νερό
• 80 γρ κουβερτούρα
• 2 βανιλίνες
• Vegan Πραλίνα Sisinni
Ταψί 20χ20
Εκτέλεση
• Σε ένα γυάλινο μπολ κοσκινίζουμε 150γρ αλεύρι, 30γρ κακάο, 1κτγ μπέικεν και 1/2 κτγ σόδα και Προσθέτουμε στην συνέχεια και 170γρ ζάχαρη.
• Στο μπολ με το νερό ρίχνουμε το Ηλιέλαιο , 1κτγ ξύδι και τα προσθέτουμε όλα μαζί μέσα στα στερεά υλικά μας.
• Ανακατεύουμε αλλά όχι πολύ και προσθέτουμε και 80γρ ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
• Σε ένα ταψάκι 20χ20 εάν είναι απλό θα βάλετε λαδόκολλες σταυρωτά για να μπορέσετε να βγάλετε το παντεσπάν
• Εγώ στη συνταγή επειδή η αποσπώμενη φόρμα μου δεν έχει πάτο χρησιμοποίησα και αλουμινόχαρτο για να μην φύγει το μείγμα και έβαλα και ένα κομμάτι λαδόκολλα.
• Στην συνέχεια αφού το λαδώσουμε στα πλαινά και στον πάτο ρίχνουμε το μείγμα.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 c για 25 λεπτά περίπου(ανάλογα τον κάθε φούρνο).
• Μόλις ψηθεί το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει Αφού κρυώσει το πασπαλίζουμε με vegan πραλίνα sisinni