Χαλβαδένιος κορμός 👩‍🍳


• 450 γρ. ταχίνι

• 200 γρ. μέλι

• 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη, κομμένη σε μικρά κομματάκια

• 200 γρ. μπισκότα τύπου Πτι Μπερ ή digestive 

• 60 γρ. αμύγδαλα αποφλειωμένα, κομμένα στη μέση

• 40 γρ. φουντούκια κατά προτίμηση καβουρδισμένα, κομμένα στη μέση

• 60 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα

Εκτέλεση συνταγής

• Ζεστάνετε το μέλι και το ταχίνι..(εγώ τα έβαλα στον φούρνο μικροκυμάτων)

• Παράλληλα έχετε βάλει σε μπεν μαρί τα κομματάκια σοκολάτας να λιώνουν και μόλις λιώσουν καλά και έχετε μια λεία σοκολατένια ρευστή κρέμα την αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα στο μπολ το ταχίνι και τομέλι και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.



• Αμέσως και όσο είναι ακόμα ζεστό το μείγμα προσθέτετε τα μπισκότα σε κομματάκια και τους ξηρούς καρπούς και συνεχίζετε για λίγο το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. 

• Στη συνέχεια απλώνετε το μείγμα πάνω σε λαδόκολλα και τη τυλίγετε προσεκτικά κάνοντάς τη ρολό. Από πάνω τυλίγετε τη λαδόκολλα με το γλυκό με μια μεμβράνη και βάζετε το κορμό σας στη κατάψυξη για 5-6 ώρες μέχρι να σφίξει καλά. Μετά τον κόβετε σε φέτες και τον σερβίρετε.







Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός