Vegan πιτόγυρος 🌮

 

Για τα μανιτάρια
• 500 γρ μανιτάρια πλευρώτους
• ελαιόλαδο
• αλάτι
• πάπρικα γλυκιά
• ρίγανη
• σκόρδο σε σκόνη

Για τις πίτες
• 3 πίτες
• νερό
• ελαιόλαδο
• αλάτι

Για την σως
• 3 κτσ νηστίσιμη μαγιονέζα
• 3 αγγουράκια τουρσί
• 2 κτγ χυμό από τις πίκλες

Για το σερβίρισμα
• 1/2 κρεμμύδι
• Λίγο μαιντανό
• 1 ντομάτα
• Πατάτες τηγανητές
Εκτέλεση
• Σε ένα ταψί με λαδόκολλα ανοίγουμε σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας τα μανιτάρια πλευρώτους.
• Ρίχνουμε ελαιόλαδο , αλάτι , πάπρικα γλυκιά , σκόρδο σε σκόνη ,ρίγανη και ανακατεύουμε  καλά.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 170 c.
• Σε ένα μπολάκι ετοιμάζουμε την σως ρίχνοντας την νηστίσιμη μαγιονέζα , τα κομματάκι από τις πίκλες και χυμό από τις πίκλες.
• Παίρνουμε 3 πίτες και σε ένα μπολάκι ρίχνουμε νερό , ελαιόλαδο ,αλάτι και τις περνάμε μπρος και πίσω τις πίτες.
• Μαγειρεύουμε 1-2 λεπτά και από τις 2 πλευρές τις πίτες.
• Τηγανίζουμε τις πατάτες σε καυτό λάδι.
• Κόβουμε το κρεμμύδι , την ντομάτα και λίγο μαιντανό.
• Παίρνουμε την λαδόκολλα βάζουμε την πίτα προσθέτουμε την σως , το κρεμμύδι , την ντομάτα , τα μανιτάρια και τέλος τις τηγανητές πατάτες.
• Προσθέτουμε κέτσαπ , μουστάρδα ή ότι άλλο μας αρέσει.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός