Μανιτάρια κρασάτα

 

Υλικά για 4 άτομα

• 1/2 κιλό μανιτάρια λευκά ή πορτομπέλο
• 4-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι κόκκινο, ψιλοκομμένο
• 2-3 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια
• 100 ml λευκό ξηρό κρασί
• 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη (τα φυλλαράκια)
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
• Σκουπίζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα τα μανιτάρια και κόβουμε τα στελέχη (ποδαράκια). Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες (κεφάλια και στελέχη).
• Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και γυαλίζουμε για 4-5 λεπτά το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά.
• Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Τα ανακατεύουμε με προσοχή μη σπάσουν, να ψηθούν και από τις δύο πλευρές, για 5-6 λεπτά.
• Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το θυμάρι ή τη ρίγανη, τα αφήνουμε στη φωτιά για ακόμη 4-5 λεπτά να δέσει η σάλτσα και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός