Μανιτάρια κρασάτα
Υλικά για 4 άτομα
• 1/2 κιλό μανιτάρια λευκά ή πορτομπέλο• 4-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι κόκκινο, ψιλοκομμένο
• 2-3 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια
• 100 ml λευκό ξηρό κρασί
• 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη (τα φυλλαράκια)
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
• Σκουπίζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα τα μανιτάρια και κόβουμε τα στελέχη (ποδαράκια). Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες (κεφάλια και στελέχη).
• Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και γυαλίζουμε για 4-5 λεπτά το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά.
• Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Τα ανακατεύουμε με προσοχή μη σπάσουν, να ψηθούν και από τις δύο πλευρές, για 5-6 λεπτά.