Μπισκότα βουτύρου

 

25 μπισκότα Υλικά

150 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
55 γρ . άχνη ζάχαρη, κοσκινισμένη
1 κουταλάκι γλυκού εσάνς βανίλιας
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις , κοσκινισμένο συν έξτρα για το αλεύρωμα των  κουπ-πα
20 γρ. corn flour
Προετοιμασία
Στο μπωλ του μίξερ βάσης (ή σ' ένα μεγάλο μπωλ ) προσθέστε το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη και χτυπήστε, χρησιμοποιντας το εξάρτημα "φτερό του μίξερ βάσης (ή το μίξερ χειρός ) , σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 8 περίπου λεπτά ή μέχρι να έχετε ένα πολύ κρεμδες κι αφράτο μείγμα . Προσθέστε τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα . Προσθέστε το αλεύρι και το corn flour και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα .
Καλύψτε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε την στο Ψυγείο για 45 λεπτά. Καλύψτε τη λαμαρίνα σας με ένα κομμάτι λαδόκολλας. 
Προθερμάνετε το φούρνο σας βαθμούς Κελσίου. στους 180 Τοποθετήστε την κρύα ζύμη μεταξύ δυο κομματιν λαδόκολλας και ανοίξτε την με τη βοήθεια του πλάστη, σε πάχος 0,5-0,7 εκ . 
Η λαδόκολλα βοηθάει στο να μην κολλάει η ζύμη πάνω στον πλάστη. Σ' ένα μικρό μπωλ προσθέστε αλεύρι . Θα το χρησιμοποιήσετε για το αλεύρωμα του κουπ- πατ. 
Μ αυτό τον τρόπο το κουππατ δεν θα κολλάει στη ζύμη του μπισκότου. Αφαιρέστε από την ανοιγμένη ζύμη το πάνω κομμάτι λαδόκολλας, κόψτε με το κουπ-πατ τα μπισκότα και τοποθετήστε τα στη λαμαρίνα αφήνοντας κενό μεταξύ τους 1 εκ . 
Σημείωση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή και λεπτή σπαστή σπάτουλα για να ξεκολλήσετε την κομμένη με κουπ-πατ ζύμη απ'την λαδόκολλα και να την βάλετε στο ταψί σας. Έτσι δεν θα χαλάσει το σχέδιο του μπισκότου που έχετε φτιάξει . 
Βάλτε τα  στον προθερμασμένο φούρνο τα μπισκότα για 11-12 λεπτά ή μέχρι να πάρουν στις άκρες ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα . 
Θα είναι λίγο μαλακά στο κέντρο τους. Προσέξτε μην τα παραψήσετε. 
 Αφαιρέστε τη λαμαρίνα απ' το φούρνο και αφήστε τα μπισκότα έτσι για 2 λεπτά. 
Έπειτα, μεταφέρετε τα μπισκότα σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς. 
Διακοσμήστε με ζαχαρόπαστα ή γλάσο ρουαγιαλ. 






Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός