Ζαμπονοκασερόπιτα

 

• 12 φύλλα κρούστας(500 γρ)

Για την γέμιση
• 200 γρ μιξ 3 τυριών
• 100 γρ ζαμπόν
• 150 γρ τυρί
• 300 γρ γάλα
• 3 μέτρια αυγά
• 100 γρ γιαούρτι
Για το ράντισμα
• 100 γρ σόδα
• 50 γρ ελαιόλαδο
• 1 κτγ αλάτι
Για το πασπάλισμα
• Σουσάμι
Φόρμα 26 εκ.
Εκτέλεση
• Ξεχωρίζουμε 6 φύλλα κρούστας και τα σκεπάζουμε για να μην ξεραθούν
• Τα υπόλοιπα 6 φύλλα κρούστας τα ψιλοκόβουμε σε λωρίδες και τα αφρατεύουμε.
• Σε ένα μπολ ρίχνουμε την σόδα , το ελαιόλαδο και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
• Με αυτό το μείγμα θα ραντίσουμε τα φύλλα.
• Παίρνουμε μια στρόγγυλη φόρμα 26 εκ. και την λαδώνουμε.
• Βάζουμε στον πάτο 3 φύλλα κρούστας και τα ραντίζουμε πολύ καλά.
• Βάζουμε στην φόρμα αρχικά μια ποσότητα από τα φύλλα που κόψαμε και αφρατέψαμε και ραντίζουμε συνεχώς.
• Ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα από μίξ 3 τυριών , από το τυρί φέτα και από τα κομμάτια ζαμπόν.
• Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για ακόμη 2 φορές.
• Έτσι θα έχουμε βάλει μέσα στην φόρμα συνολικά όλα τα υλικά και από τα φύλλα και από την γέμιση.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα
Χαράζουμε με ένα μαχαίρι την πίτα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα ,τα αυγά και το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. 
Ρίχνουμε το μείγμα ομοιόμορφα να πάει παντού σε όλη την φόρμα.
• Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με σουσάμι.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα και 15 λεπτά στους 180 c.
• Την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και έπειτα ξεφορμάρουμε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός