Κέικ hummingbird

 

ΥΛΙΚΑ για το κέικ

• 300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

• 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

• ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

• ¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

• 300γρ ζάχαρη

• 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

• 300γρ ηλιέλαιο

• 270γρ καθαρισμένη ώριμη και λιωμένη μπανάνα

• 1 κουταλάκι κανέλα

• 100γρ ανανά από κονσέρβα στραγγισμένο και περασμένο στο multi

• 100γρ καρυδόψιχα σπασμένη στο multi

• 50γρ ινδοκάρυδο (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.

Θα χρειαστούμε 3 φόρμες των 20 εκατοστών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα ειδικά ταψάκια μιας χρήσης. Τα βουτυρώνετε και τα αλευρώνετε, στη βάση θα πρέπει να τοποθετήσετε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Στο μπολ του μιξερ χτυπάμε τη ζάχαρη μαζί με τα αυγά, το ηλιέλαιο, τη λιωμένη μπανάνα και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε το μισό αλεύρι με το αλάτι και τη μαγειρική σόδα, καθώς και  το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

Στο υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύουμε τα καρύδια με τον ανανά 

Ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά με μια σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν.

Μοιράζουμε το μείγμα του κέικ στις 3 φόρμες και με μια σπάτουλα αν χρειαστεί στρώνουμε καλά την επιφάνεια.

Ψήνουμε για περίπου 20 με 25 λεπτά τα κέικ μας στον προθερμασμένο φούρνο, θα είναι έτοιμα όταν αποκτήσουν ένα χρυσοκάστανο χρώμα και όταν κάνουμε μια δοκιμή στο κέντρο του κάθε κέικ με ένα σουβλί και βγαίνει καθαρό, προσοχή μην το παραψήσετε.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν στις φόρμες τους. Στη συνέχεια τα αφαιρούμε από τα ταψάκια και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν εντελώς.



Γλάσο

600 γρ ζάχαρη άχνη 

125 γρ βούτυρο 

300 γρ τυρί κρέμα 

Φτιάχνουμε το γλάσο αρχικά ανακατεύοντας το βούτυρο με την άχνη Για λίγα λεπτά κ μετά προσθέτουμε κ το τυρί ανακατεύοντας για λίγο ακόμη. 

Συνθετουμε το γλυκό μάς και το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθει.




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός