Βυζαντινό

 



Ραβανί:

150gr ζάχαρη

6 μέτρια αυγά

120 gr γάλα

100 gr γιαούρτι

150 gr αλεύρι

100gr βούτυρο λιωμένο

150 gr σιμιγδάλι ψιλό

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ μαστίχα σκόνη

Σιροπι:

650 ml νερό

400 gr ζάχαρη 

1 ξύλο κανέλας 

μισό λεμόνι

Κρέμα :

1 λίτρο γάλα

 200 gr ζάχαρη

2 βανίλιες

 τρεις κρόκους 

100 gr κορν φλάουρ

Σαντιγί :

2 φακελάκια garni 

400 gr γάλα

Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι το βράζουμε τέσσερα με πέντε λεπτά και μετά το κλείνουμε

Για το ραβανί βάζουμε όλα τα στέρεα υλικά σε ένα μπολ

Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη για 10 λεπτά


Έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι και μετά το γάλα και χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμα

Ρίχνουμε το μείγμα των αβγών στη λεκάνη με τα στέρεα υλικά

Ανακατεύουμε απαλά και όταν ενσωματωθούν ρίχνουμε σιγά-σιγά το λιωμένο βούτυρο

Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά

Για την κρέμα κρατάμε ένα ποτήρι γάλα και το υπόλοιπο το βάζουμε στην κατσαρόλα να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη. 

Χτυπάμε καλά τους κρόκους των αυγών και τα ενώνουμε μαζί με το γάλα ρίχνουμε και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά να λιώσει

Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών μέσα στην κατσαρόλα με το χλιαρό γάλα και αρχίζουμε και ανακατεύουμε μία με έναν αυγοδάρτη.


Οταν πήξει καλά η κρέμα την αφαιρούμε από το μάτι της κουζίνας και το σκεπάζουμε με ένα ζελοφαν.

Χτυπάμε τα garni με το γάλα σε μία σφιχτή σαντιγί

Όταν κρυώσει η κρέμα μας την ανακατεύουμε μαζί με το γκαρντ . Την βάζουμε στο ψυγείο. 

Όταν είναι έτοιμο το ραβανί σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.

Όταν κρυώσει το γλυκό μας απλώνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής από επάνω και πασπαλίζουμε με κανέλα


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός