Τζιζ κέικ φρούτων


Για τη βάση

250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για την κρέμα

750 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. άχνη ζάχαρη
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Για τη σύνθεση

300 γρ. διάφορα φρούτα
Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα μπισκότα και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. και πιέζουμε καλά με τη βάση ενός ποτηριού. Αφήνουμε στην άκρη.


Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, την άχνη και χτυπάμε με το σύρμα για 1-2 λεπτά να μαλακώσει το τυρί κρέμα και να λιώσει η άχνη.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια, τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δέσει το μείγμα.
Απλώνουμε πάνω από τη βάση και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να σφίξει καλά.
Απλώνουμε τα φρούτα  αφού τα γλασάρουμε.
Για το ζελέ επικάλυψης

4 φύλλα ζελατίνας  (1,6 γρ. το καθένα)
200ml. νερό εμφιαλωμένο
200 γρ. ζάχαρη
50 γρ. γλυκόζη
4 σταγόνες χυμό λεμονιού
Πως φτιάχνουμε το ζελέ

Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη, ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει βράση. Προσθέτουμε τη γλυκόζη ανακατεύοντας, στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνας και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό.
Αφήνουμε να κρυώσει και βουτάμε  τα φρούτα με μια λαβίδα  στο ζελέ.
Έτσι τα φρούτα θα γυαλίσουν και θα διατηρηθούν περισσότερο.




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός