Κέικ με φρέσκο Ανανά & Πορτοκάλι🍍


 Υλικά 

Για τον πολτό φρούτων 

3 κούπες ανανά

1 πορτοκάλι

1/2 κούπας ζάχαρη + 3 κουταλιές

2 κούπες νερό

Για το κέικ

1 1/2 κούπας αλεύρι + 2 κουταλιές

1 1/2 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτιξύσμα από ένα πορτοκάλι

3 αβγά

1 κούπα ζάχαρη 

1/2 κούπας βούτυρο λιωμένο 


Εκτέλεση

Κόψτε σε κομματάκια τον ανανά και το πορτοκάλι. Βάλτε τα να βράσουν με τη ζάχαρη και το νερό για 20-25 λεπτά, μέχρι να δείτε ότι το σιρόπι αρχίζει να δένει. Αφήστε τα να κρυώσουν, στραγγίξτε τα και λιώστε τα στο μούλτι. Προσοχή! Κρατάμε το σιρόπι…

Ανακατέψτε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι.

Χτυπήστε τα αβγά μαζί με την ζάχαρη για 8 λεπτά.

Ενσωματώστε αργά το αλεύρι με τα αβγά, πάντα ανακατεύοντας, και τέλος προσθέστε το βούτυρο. Σταματήστε το μίξερ και ανακατεύοντας με σπάτουλα ρίξτε μέσα τον πολτό των φρούτων

Ψήστε για μισή ώρα (ή και λίγο παραπάνω) στους 190 βαθμούς. Θα δείτε ότι έχει φουσκώσει ωραία και ότι έχει πάρει ωραίο καραμελέ χρώμα. Καλό είναι η φόρμα που θα το ψήσετε να έχει ντυθεί με χαρτί αντικολλητικό.

Με το σιρόπι αλείψτε μ ένα πι ελο το κέικ και πασπαλίστε με ινδοκάρυδο 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός