Μιλφέιγ νηστίσιμο


Συστατικά

280 γρ. ζάχαρη

110 γρ. Κορν φλάουρ ή αραβοσιτου βανίλια ή αλεύρι 

650 γρ. γάλα αμυγδάλου ή βρώμης ή νερό 

2 βανιλίνες

1 κ.σ. μαργαρίνη (προαιρετικά)

400 ml φυτική σαντιγί

2.5 πακέτα σφολιατίνια

άχνη ζάχαρη

Μέθοδος Εκτέλεσης

• Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το (αλεύρι) και το (γάλα)μέχρι να βράσουν.

• Μόλις βράσουν, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανιλίνες, τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά.

• Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει τελείως.

• Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τη φυτική σαντιγί και και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια σαντιγί.

• Αφρατεύουμε την κρέμα με έναν αυγοδάρτη ή ένα σύρμα, την προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ μαζί με τη σαντιγί και ανακατεύουμε στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

• Σε ένα ταψί 20×25 εκ. βάζουμε μια στρώση σφολιατίνια ολόκληρα και ρίχνουμε από πάνω τη μισή κρέμα.

• Πάνω από την κρέμα θρυμματίζουμε λίγα σφολιατίνια και ρίχνουμε από πάνω τους την άλλη μισή.

• Πάνω από την τελευταία στρώση κρέμας θρυμματίζουμε τα υπόλοιπα σφολιατίνια.

• Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 1-2 ώρες.

• Τέλος, πασπαλίζουμε το γλυκό με λίγη ζάχαρη άχνη.



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός