Μιλφέιγ νηστίσιμο
Συστατικά
280 γρ. ζάχαρη
110 γρ. Κορν φλάουρ ή αραβοσιτου βανίλια ή αλεύρι
650 γρ. γάλα αμυγδάλου ή βρώμης ή νερό
2 βανιλίνες
1 κ.σ. μαργαρίνη (προαιρετικά)
400 ml φυτική σαντιγί
2.5 πακέτα σφολιατίνια
άχνη ζάχαρη
Μέθοδος Εκτέλεσης
• Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το (αλεύρι) και το (γάλα)μέχρι να βράσουν.
• Μόλις βράσουν, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανιλίνες, τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά.
• Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει τελείως.
• Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τη φυτική σαντιγί και και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια σαντιγί.
• Αφρατεύουμε την κρέμα με έναν αυγοδάρτη ή ένα σύρμα, την προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ μαζί με τη σαντιγί και ανακατεύουμε στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Σε ένα ταψί 20×25 εκ. βάζουμε μια στρώση σφολιατίνια ολόκληρα και ρίχνουμε από πάνω τη μισή κρέμα.
• Πάνω από την κρέμα θρυμματίζουμε λίγα σφολιατίνια και ρίχνουμε από πάνω τους την άλλη μισή.
• Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 1-2 ώρες.
• Τέλος, πασπαλίζουμε το γλυκό με λίγη ζάχαρη άχνη.