Μανιτάρια κοκκινιστά 🍄

 


Υλικά
:

500 γρ. λευκά μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1/4της κούπας κρασί κόκκινο
1 ντομάτα φρέσκια στο μπλέντερ
1 φύλλο δάφνης
1/2ξυλο κανέλα Κεϋλάνης
3 κόκκους μπαχάρι
1 κουτ. γ. κοφτή πάπρικα γλυκιά
1 κουτ. γ. κοφτή κουρκουμά
Ανθό αλατιού – πιπέρι
Ελαιόλαδο κατά βούληση
3/4της κούπας καυτό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες,
Συνεχίζουμε ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι, το σοτάρουμε με ελαιόλαδο, σε  κατσαρόλα, σε χαμηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε κ τα μανιτάρια  μαζί με το φύλλο δάφνης.
Μόλις σωθούν τα νερά.. αλατίζουμε, τρίβουμε πιπέρι, δυναμώνουμε την φωτιά μας, σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το μπαχάρι, την κανέλα, την πάπρικα, τον κουρκουμά, τελευταίο το νερό, ανακατεύουμε, περιμένουμε να πάρουν βράσει, χαμηλώνουμε πάλι την φωτιά μας, και σιγο -βράζουμε την σάλτσα μας, για 15-20 λεπτά.
Συνοδεύουμε με αφράτο πιλάφι, μακαρόνια, πουρέ πατάτας, η ότι άλλο μας αρέσει


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός