Ανάμεικτα θαλασσινά γιουβέτσι

 



20' για 4 άτομα 

Υλικά

• 300 γρ. κριθαράκι μέτριο

• 100 γρ. ελαιόλαδο

• 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

• 500 γρ. κατεψυγμένο μιξ θαλασσινών (μύδια, γαρίδες, καλαμάρι, χταπόδι) που το έχετε βγάλει να ξεπαγώσει

• 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ

• 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

• 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

• αλάτι - πιπέρι 

• Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκορδάκι. Ρίχνετε την πιπεριά και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Προσθέτετε την ντομάτα κονκασέ, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε και τα θαλασσινά (ξεπαγωμένα) και μαγειρεύετε για λίγα λεπτά ακόμη (3’-4’).

• Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο κ τσιγαρίζετε το κριθαράκι 

• Το προσθέτετε και το βράζετε για 5’ ακόμη και ρίχνετε μέσα σε ένα ταψάκι κ το βάζετε στον φούρνο να μείνει με το λαδακι του!

• Το κριθαράκι θα τραβήξει τα υγρά και θα μαγειρευτεί χωρίς να λασπώσει.



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός