Τούρτα Πορτοκάλι 🍊


Για την τούρτα:

13⁄4 φλιτζάνια αλεύρι

2 φλιτζάνια ζάχαρη

3⁄4 φλιτζάνι σκόνη κακάο

2 κγ baking powder

11⁄2 κγ μαγειρική σόδα

1 κγ αλάτι

1 κγ σκόνη εσπρέσο (προαιρετικά)

2 αυγά

1 φλιτζάνι γάλα

1⁄2 φλιτζάνι λάδι

 βανίλια

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1 φλιτζάνι ζεστό νερό με λίγο λικέρ πορτοκάλι

Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι 

Για την λευκή κρέμα:

225 γρ. λευκή σοκολάτα (σε κομματάκια)

50 ml κρέμα γάλακτος

500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

Ξύσμα πορτοκαλιού για γεύση

Χρώμα ζαχαροπλαστικής πορτοκαλί

Εκτέλεση: σε μικρη κατσαρολα σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνουμε την λευκή σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος

Για την σοκολάτα Ganache:

1⁄2 κρέμα κούπας

1 φλιτζάνι κομμάτια σοκολάτας

Μια δόση λικέρ πορτοκαλιού

Εκτέλεση Σιγοβράστε την κρέμα, μετά προσθέστε τα κομμάτια σοκολάτας. Προσθέστε το λικέρ, ανακατέψτε μέχρι να γίνει λεία. 

Ganache λευκης σοκολατας:

150 γρ λευκή σοκολάτα 

75 γρ κρέμα γάλακτος 

• Κόψτε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια (τη λευκή σε πιο μικρά γιατί δεν λιώνει εύκολα).

Χρώμα ζαχαροπλαστικής πορτοκαλί 

Εκτέλεση:

Βάλτε τη κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και αφήστε να βράσει.

Κατεβάστε από τη φωτιά και ρίξτεε την κρέμα στη σοκολάτα.

Ανακατέψτε με σπάτουλα έως ώτου λιώσουν όλα τα κομμάτια σοκολάτας προσθέστε και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. 

Βήματα Παρασκευής κέικ:

Φούρνος 175°C πάνω κάτω 

Ανακατέψτε αλεύρι, ζάχαρη, κακάο, μπέικιν πάουντερς, αλάτι και σκόνη εσπρέσο. Προσθέστε αυγά, γάλα, λάδι, βανίλια και ξύσμα. Ανακατέψτε σε ζεστό νερό και λικέρ σταδιακά.

Ψήστε σε αποσπώμενη φόρμα με λαδόκολλα στους 30-35 λεπτά. Άφήστε να κρυώσει.

Κόψτε σε τρία κομμάτια. 

Συναρμολογήστε 

Απλώστε το πρώτο κομμάτι ριξτε λιγη γκανάζ...ψιλοκοψτε λιγο γλυκο πορτοκάλι...κρέμα, πρόσθεσε το δεύτερο λίγη γκαναζ ...γλυκό πορτοκάλι...κρέμα.

Απλώστε τ πορτοκάλι γκαναζ. Αφηστε ν τρέξει λίγο. Με ενα πιρούνι ριξτε την σοκολατένια ganache. Αφήστε να τρέξει.. Γαρνίρετε με γλυκό πορτοκάλι .






 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαλβάς στο φούρνο Κυπριακός

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ